1.4.10 Reflow (AA)

De leesbaarheid en de functionaliteit van een webpagina moeten behouden blijven wanneer het zichtbare gedeelte van de webpagina beperkt is tot een breedte van 320 CSS-pixels en een hoogte van 256 CSS-pixels — bijvoorbeeld wanneer het browservenster verkleind wordt, of wanneer de zoomfactor verhoogd wordt.

Wat is een CSS-pixel?

Een CSS-pixel is geen zichtbaar puntje op een scherm, maar een referentie-eenheid. CSS-pixels worden ‘groter’ wanneer een gebruiker de zoomfactor voor het weergeven van een webpagina aanpast. Als je beeldscherm bijvoorbeeld 1.280 pixels breed is en je zoomt 400% in (met CTRL +/- of ⌘ +/- ) op een gemaximaliseerd browservenster, dan is het weergavevenster ongeveer 320 CSS-pixels breed.

Het zichtbare gedeelte van een webpagina is wat ontwikkelaars de viewport noemen. In de Nederlandse vertaling van WCAG wordt dit het weergavekader genoemd. De viewport of het weergavekader is meestal niet gelijk aan de breedte en de hoogte van de browser zelf (de knoppen en schuifbalken horen er bijvoorbeeld niet bij).