Hier zijn 6 toegankelijkheidsproblemen die gemakkelijk kunnen worden opgelost:

  1. Toegankelijkheidsverklaring onderaan de pagina: schrijf een toegankelijkheidsverklaring en plaats deze onderaan de pagina. Je kunt deze eenvoudig genereren met onze tool voor het maken van toegankelijkheidsverklaringen.
  2. Contrast en zichtbaarheid: De kleurcontrasten op de website en de zichtbaarheid van de "actieve" link tijdens toetsenbordnavigatie worden beheerd via cascading stylesheets ("css"). Dit is een eenvoudige en snelle aanpassing die vaak de tussenkomst van een ontwikkelaar vereist.
  3. Alternatieve beschrijvingen voor afbeeldingen: De meeste contentmanagementsystemen laten je alternatieve beschrijvingen voor afbeeldingen invoeren. Ga de inhoud van de website na en controleer welke afbeeldingen een beschrijving nodig hebben. Sommige afbeeldingen hebben geen uitleg nodig omdat ze decoratief zijn en geen informatie bevatten.
  4. Logische paginabouw: Gebruik de standaard koppen (headings) in plaats van tekst vet te maken of de lettergrootte te vergroten.
  5. Betekenisvolle links: Als de tekst verwijst naar andere pagina's of documenten, zorg er dan voor dat de tekst van de link betekenisvol is. Vermijd het schrijven van een link naar "hier" of "dit". Schrijf in plaats daarvan een beschrijving van de link, zoals bijvoorbeeld "het inschrijvingsdocument voor deze opleiding kan worden gedownload".
  6. Verbeter de toegankelijkheid van uw PDF's. Gebruik hiervoor een Word-document, klik op "Controleren", "Toegankelijkheid controleren" en corrigeer de genoemde fouten. Sla vervolgens uw document op in pdf-formaat.

Neem contact op met jouw websiteprovider om je te helpen bij al deze stappen.